Gurpil biren gaineko mugikortasuna : Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako bigarren zikloa / Segurtasun Saila (2014)
Programazio honen asmoa da bizikletaren erabilera sustatzea, garraiobide seguru eta jasangarritzat. Azken urteotan, Euskadin ugaritu egin dira bidegorriak, eta zabaldu egin da garraiobide hori erabiltzeak osasunerako eta ingurumenerako dakartzan onuren kontzientzia. Hala ere, oraindik hobetzeko daude bizikletak ingurunearekin -bereziki, oinezkoekin- izan behar duen bizikidetzari dagozkion zenbait gai, eta sustatu egin behar da txirrindularien kolektiboak bere kalteberatasunaz duen kontzientzia. Programazioa 14 - 16 urte bitarteko gaztetxoentzat da, eta nabarmentzen du arduraz jokatu beharra eta gurpil biko ibilgailuetan kaskoa erabili beharra. Izan ere, adin horietan maiz egiten dituzte joan-etorriak bizikletaz, eta ziklomotor nahiz motozikletetako bidaiari izaten hasten dira