Mugikortasun jasangarri, seguru eta osasungarria : Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako lehen zikloa - Euskadi. Herrizaingo Saila (2014)
12 - 14 urteko adin tartea nabarmendu egiten da mugikortasunaren aldetik, nolabaiteko autonomiarako urratsa egiten baitu. Adin horretako neskamutikoak bakarrik mugitu ohi dira, bereziki eskolara joateko eta aisiako nahiz kiroleko jarduera jakin batzuk egiteko. Hirietan, garraiobide publikoak edo bizikleta erabiltzen hasten dira; eta gutxi batzuk adiskideek gidatutako motozikletetako edo autoetako bidaiari izaten hasten dira.
Mugikortasun seguru eta jasangarriaren unitate didaktikoa. Programazioa jardueretan egituratuta dago
Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako lehen zikloko ikasleak.
Testua euskaraz
Keywords: Baliabide digitalak; Bide-hezkuntza; Monografiak