Mugikortasun jasangarri, seguru eta osasungarria : Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako lehen zikloa / Segurtasun Saila (2014)
12 - 14 urteko adin tartea nabarmendu egiten da mugikortasunaren aldetik, nolabaiteko autonomiarako urratsa egiten baitu. Adin horretako neskamutikoak bakarrik mugitu ohi dira, bereziki eskolara joateko eta aisiako nahiz kiroleko jarduera jakin batzuk egiteko. Hirietan, garraiobide publikoak edo bizikleta erabiltzen hasten dira; eta gutxi batzuk adiskideek gidatutako motozikletetako edo autoetako bidaiari izaten hasten dira.