Bide-hezkuntza lehenengo urteetan - Garcia, Josu; Euskadi. Herrizaingo Saila ([Bilbo] : Eusko Jaurlaritza, Herrizaingo Saila, 2007)
Eskuliburu honen helburua gurasoei eta tutoreei laguntza ematea da, horiek umeei segurtasunarekin eta trafi koarekin lotutako zein alderdi izango zaizkien erabilgarrien jakin dezaten. Oinarrizkoak baina halere garrantzitsuak diren aurauen laburpena da honako hau. Hemen azaldutako aholkuak erabakigarriak izango dira bihar-etzian txikiak kalera autonomia guztiaz irteteko gai izan daitezen, hirian aise eta zuhurtziaz moldatu ahal izateko funtsezko zenbait ezagutza, balore eta arau eurenganatuta. Hiriok, bestalde, gero eta masifi katuago daude eta potentzia handiagodun auto azkarragoak dituzte.Hezkuntza gizartea antzaldatzeko instrumentua ere bada. Gure seme-alabei, hots, bihar-etziko oinezko, bizikletari eta gidariak izango direnei, arauenganako errespetua izaten irakasten badiegu, etorkizunean atseginagoa eta gizatiarragoa izango da gure espaloiak, kaleak eta errepideak erabiltzea.
Testua euskaraz
Keywords: Baliabide digitalak; Bide-hezkuntza; Monografiak