Hontza / testua, Gaia Volpicelli ; marrazkiak, Alessandra D'Este ; [euskarazko egokitzapena, J. Ormazabal] - Volpicelli, Gaia (Lau urtaroak (Elkarlanean), 2001)
Bilduma honen gai nagusia animalien bizitza da: nola jaio eta bizitzen diren, janaria nola lortzen duten, zer ohitura dituzten. Animalia batzuk etxean edo etxe inguruan ibiltzen direnak dira. Beste batzuk gizakiarengandik urruti bizi direnak. Denak ezagutu behar ditu haurrak txiki-txikitatik.