Asi-masiak : irakurtzen eta idazten ikasteko izkuntza langaia - Bilbatua, Marian; Pedroarena, Kontxesi; Ormaza, Lurtxu; Barredo, Jon (Donostia : Artezi, 1976)
Liburuxka bakoitzean, fonema bat bere jarrera guztietan ikasten da. Izkien ordena hauxe da: m, t, n, k, b, l, p, g, d, r, rr, x, tx, z, s, j, ñ, tz, ts, f, ll, tt. Liburuxka bakoitzak (ordena mailakatu batean), fonema berria sartzeaz gainera, lehendik ikasitakoa lantzen ditu. Aurreratze mailakatu honen bitartez, haurrak itz berriak lehendik dakizkienetan oinarrituaz ikasten ditu.
Keywords: Irakurketa eta idazketa; Erreferentzia-materialak; Curriculumeko baliabideak