Deabruaren hiztegia - Bierce, Anbrose (1842-1914); Olarra, Xabier; EIZIE (Euba : Ibaizabal, 2000)
"Deabruaren hiztegia" 1881ean hasi zen argitaratzen astekari batean, eta Biercek berak dioenez, tarteka-marteka osatuz joan zen 1906a arte. Osagai desberdinak ditu: hitzen definizioak -hori da liburuaren bizkarrezurra- epigramak, ixtorio laburrak, pasadizoak, bertsoz definitutako hitzak, baina beti ikuspegi zinikotik eginak. Ez, ordea "ziniko" hitzak gaur egun hartu duen zerntzuan, baizik eta jatorrizko zentzuan, berak definitzen zuenaren haritik, alegia.
The devils dictionary
Keywords: Helduentzako Literatura