Deabruaren hiztegia / Ambrose Bierce ; itzultzailea, Xabier Olarra Lizaso - Bierce, Anbrose (1842-1914) (Literatura Unibertsala (Ibaizabal), 2000)
"Deabruaren hiztegia" 1881ean hasi zen argitaratzen astekari batean, eta Biercek berak dioenez, tarteka-marteka osatuz joan zen 1906a arte. Osagai desberdinak ditu: hitzen definizioak -hori da liburuaren bizkarrezurra- epigramak, ixtorio laburrak, pasadizoak, bertsoz definitutako hitzak, baina beti ikuspegi zinikotik eginak. Ez, ordea "ziniko" hitzak gaur egun hartu duen zerntzuan, baizik eta jatorrizko zentzuan, berak definitzen zuenaren haritik, alegia.