Euskarari buruzko oinarrizko legeria (Corpus et status (Artez), 1994)
"Corpus et status" bildumaren bigarren liburu honetan euskararekin eta hizkuntza minorizatuekin zerikusia duten legeak agertzen dira. Aipatu lege hauek jatorri anitzekoak dira:Europako Elkartea, Frantzia eta Espainia estatuak eta Nafarroa zein Euskal Autonomi Elkartea.