Harry Potter eta sorgin-harria - Rowling, J. K.; Mendiguren, Iñaki (Donostia : Elkarlanean ; [Bartzelona] : Salamandra, 2004)
Harry Potter umezurtz geratu da, eta bere osaba-izeba gogaikarriekin eta bere lehengusu Dudley kaikuarekin bizi da. Harry bakarrik eta triste sentitzen da, inork ez duelako maite etxe hartan. Baina egun batean bizitza errotik aldatuko dion gutun bat jasoko du. Hogwarts eskolan onartu dutela jakinarazten diote gutun hartan. Eskola bitxi hartan benetako lagunak egin eta magia egiten ikasiko du Harryk, eta, bere harridurarako, ahalmen miragarriak dituela konturatuko da. Izan ere, Harry Potter egiazko aztia baita!
12 urtetik aurrera (horia)
Harry Potter and the Philosophers´s Stone
Keywords: Abenturak; Fantasia; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak