Ikastetxeetako Teknologia-heldutasunaren Eredua : + Adierazleen eta ebidentzien taula - Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Eusko Jaurlaritza. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila, 2011)
Ezagutzaren gizarte berriak eta Informazio eta Komunikazio teknologien zabalkuntzak erabateko aldaketa eragin dute pertsonen prestakuntza‐premietan, eta aldaketa horrek ondorioak izan behar ditu prestakuntza‐premiei erantzuteko ordura duen hezkuntza‐prozesuan:   IKTak hezkuntza iraunkorraren giltzarrizko baliabide dira, bai ikasleen, bai irakasleen, bai familien prestakuntzan. Helburua da, batetik, hezkuntzan parte hartzen duten eragileek baliabide digitalei probetxu guztia ateratzea, eta, bestetik, herritarrak gaitzea, IKTak ikastetxeen irakas‐, administrazio‐, informazio‐ eta komunikazio‐prozesuetan erabiltzea sustatuz, eta ekintza guztien arteko koordinazioa eta koherentzia bermatuz. Dokumentu honek Ikastetxeetako teknologia‐heldutasunaren eredua deskribatzen du, oso‐osorik, hezkuntza‐etapa eta ikastetxe‐mota bakoitzak dituen berezitasunak aintzat hartuta.
Keywords: Informazio eta komunikazioaren teknologia; Baliabide digitalak; Hezkuntza -- Ebaluazioa; Ebaluazioa eta Hobekuntza; Monografiak