Euskara eta Literatura. Orientabide didaktikoak : DBH - Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Vitoria-Gasteiz Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia = Servicio Central de Publicaciones del Gobierno Vasco, 2011)
Dokumentu honek Bigarren Hezkuntzako Euskara eta Literatura ikasgairako orientabide didaktikoak biltzen ditu. Orientabideok Euskara eta Literaturaren ikaste-irakaste prozesuak antolatzen laguntzea dute helburu, Euskal Autonomia Erkidegoko hizkuntzen curriculumean jasotako planteamenduen arabera; beraz, ikasgaiaren helburu orokorrak lortzeko zein oinarrizko gaitasunak garatzeko bideratuta daude. Testu honek bere egiten ditu ikaskuntza aktiboaren printzipioak; horien arabera, ikasteko eta irakasteko prozesuaren metodologia-aldagaiak aztertuko dira orientabide didaktiko hauetan.
DBHko irakasleei zuzendua
Keywords: Curriculumaren garapena; Curriculumeko baliabideak