Gizarte Zientziak, Geografia eta Historia. Orientabide didaktikoak : DBH - Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Vitoria-Gasteiz Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia = Servicio Central de Publicaciones del Gobierno Vasco, 2011)
Orientabide didaktiko horiek aurkeztearen xedea ikasgelako eguneroko jardueran oinarrizko gaitasunen ikuspegia txertatzea da. Orientabide horiek Gizarte Zientziak, Geografia eta Historiako ikasgaiaren testuinguruei, horren metodologiei eta ikuspegi horrentzako beharrezkoak diren ebaluazio-prozesuei lotuta daude. Horien helburua da ikaskuntza-prozesua antolatzerako orduan irakasleentzako gida bat izatea, Euskal Autonomia Erkidegoko Gizarte Zientziak, Geografia eta Historiako curriculumean bildutako printzipioak errespetatuz. Beraz, ikasgaiko helburu orokorrak bereganatzera zein oinarrizko gaitasunak garatzera bideratuta daude.
DBHko irakasleei zuzendua
Keywords: Curriculumaren garapena; Curriculumeko baliabideak