Gorputz Hezkuntza. Orientabide didaktikoak : DBH (Curriculum materialak, 2011)
Ikasgelako eguneroko jardunean oinarrizko gaitasunen ikuspegia txertatzeko nahiarekin aurkeztu ditugu orientabide tekniko hauek. Orientabideok gorputz hezkuntzako ikasgaiari daude lotuta, baita haren metodologiei eta ikuspegi honetarako beharrezko ebaluazio-prozesuei ere. Orientabideon asmoa irakasleak ikaste-prozesua antolatzeko laguntza ematea da, betiere Euskal Autonomia Erkidegoko gorputz-hezkuntzarako curriculumean jasotako printzipioak errespetatuta. Beraz, ikasgaiaren helburu orokorrak eta oinarrizko gaitasunak lortzera bideratuta daude.