Matematika. Orientabide didaktikoak : DBH - Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Vitoria-Gasteiz Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia = Servicio Central de Publicaciones del Gobierno Vasco, 2011)
Dokumentu honek Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako matematika-eskoletarako orientabide didaktikoak ematen ditu. Orientabideon asmoa irakasleak ikaste-prozesua antolatzeko laguntza ematea da, betiere Euskal Autonomia Erkidegoko matematika-curriculumean jasotako printzipioak errespetatuta. Beraz, ikasgaiaren helburu orokorrak eta oinarrizko gaitasunak lortzera bideratuta daude. Orientabideen abiapuntua ikaskuntza-aktiboaren printzipioak onartzea da; printzipio horiek irakasteko eta ikasteko prozesua osatzen duten aldagai metodologikoen inguruko ataletan garatzen dira.
DBHko irakasleei zuzendua
Keywords: Curriculumaren garapena; Curriculumeko baliabideak