Ikaslearen irakaskuntza ikasketa prozesuan ikasturtea errepikatzeak duen eragina / [Egileak: Amaia Arregi Martínez, etab. Aholkularitza eta gainbegiratzea: Eduardo Ubieta] - Arregi Martinez, Amaia; Martínez Fernández de Larrinoa, Paz; Sanz Martinez, Alicia; Ugarriza Ocerín, José Ramón (: ISEI-IVEI, 2009)
Ikasturtea errepikatzeko edo hurrengora igotzeko erabakia hezkuntza-arloan gori-gori dagoen gaia da. Ondorio garrantzitsuak dituen apustua da; hezkuntza-politikaren inguruko erabakiak hartzen dituzten pertsonentzat edo ikaskuntza espero zen erritmoaren arabera egiten ez duten ikasleei zuzeneko erantzuna eman behar dietenentzat, izan ere, ikasleen eskolako ibilbidea zein ibilbide pertsonala neurri batean edo bestean baldintza daiteke.