2011-2014 Hezkuntza Marko Hirueledunaren esperimentazio prozesuaren ebaluazioa / [Egileak: Francisco Luna, Jesús Grisaleña eta Esmeralda Alonso. Aholkularitza eta gainbegiratzea:Eduardo Ubieta] - Luna, Francisco; Grisaleña, Jesús; Alonso, Esmeralda (: ISEI-IVEI, 2015)
Hezkuntza Marko Hirueledunaren (HMH) esperimentazio-prozesua 2010-2011 ikasturtean hasi zen, 40 ikastetxeren partaidetzarekin. 2011-12 ikasturtean eman zitzaion jarraipena deialdi berriarekin (HMH II), oraingoan ikastetxe publiko eta itunpekoak partaide zirela. Ekimenak helburu argia zuen: ereduen sistema gainditu eta horren ordez, gutxieneko komun batzuk oinarritzat hartuta, ikastetxeei beren hizkuntza-proiektuak prestatzeko autonomia handia emango dien markoa finkatzea.