PISA 2012 : Problemen ebazpena eta matematikarako eta irakurtzeko konpetentzitako emaitzak ordenagailu bidezko proban - Arregi Martinez, Amaia; Ugarriza Ocerín, José Ramón; Irakas Sistema Ebaluatu eta Ikertzeko Erakundea (ISEI-IVEI) (Bilbao : ISEI-IVEI, 2014)
PISA 2012 ebaluazioaren helburuetako bat ikasleek Problemen Ebazpenean duten banan banako konpetentzia maila neurtzea da. Konpetentzia hau arlo bereizi bezala ebaluatu zen 2003an (ELGA, 2004), Irakurketa, Matematika eta Zientziarekin batera. Problemen ebazpena ulertzeko harrez geroztik izan diren aurrerapen teorikoen ondorioz, eta teknologia berriek trebetasun horiek ebaluatzeko eskaintzen duten aukeraren ondorioz, Problemen ebazpena arloa, Matematikarako konpetentziarekin batera, PISA 2012 ebaluazioaren ardatz nagusi bezala hartzea erabaki da.
Testua
Internet ; PDF formatua
Keywords: Monografiak; Baliabide digitalak; Eskola-emaitzak- -- Euskadi; Ebaluazioa eta Hobekuntza; PISA, diagnostiko-ebaluazioa -- Eskolaratzea -- Euskadi (Autonomia Erkidegoa); Monografiak