PISA 2012 : Problemen ebazpena eta matematikarako eta irakurtzeko konpetentzitako emaitzak ordenagailu bidezko proban / [Egileak: Amaia Arregi Martínez eta Joserra Ugarriza Ocerin. Laguntza teknikoa: Eduardo Ubieta Muñuzuri] - Arregi Martinez, Amaia; Ugarriza Ocerín, José Ramón (ISEI-IVEI, 2014)
PISA 2012 ebaluazioaren helburuetako bat ikasleek Problemen Ebazpenean duten banan banako konpetentzia maila neurtzea da. Konpetentzia hau arlo bereizi bezala ebaluatu zen 2003an (ELGA, 2004), Irakurketa, Matematika eta Zientziarekin batera. Problemen ebazpena ulertzeko harrez geroztik izan diren aurrerapen teorikoen ondorioz, eta teknologia berriek trebetasun horiek ebaluatzeko eskaintzen duten aukeraren ondorioz, Problemen ebazpena arloa, Matematikarako konpetentziarekin batera, PISA 2012 ebaluazioaren ardatz nagusi bezala hartzea erabaki da.