PISA 2015 Euskadiko Txostena : Irakurketari, Matematikari eta Zientziei dagokien 15 urteko ikasleen Nazioarteko Ebaluaziorako Proiektua - Ugarriza Ocerín, José Ramón; Luna, Francisco; Damborenea, Mª Dolores; Irakas Sistema Ebaluatu eta Ikertzeko Erakundea (ISEI-IVEI) (Bilbao : ISEI-IVEI, 2017)
Ebaluazioaren helburu nagusia da 15 urteko ikasleek bizitzarako zenbateraino dauden prestatua zehaztea. Gazteek beren ezagutzak aplikatu eta helduaroko erronkei aurre egiteko duten heziketa, prestaketa eta trebatzea jakitea da xedea. PISA proiektuaren beste helburuetako bat da datu esanguratsuak eta fidagarriak biltzea herrialde kidetako erakundeek beren politiken inguruko erabakiak hartu eta irakaskuntzaikaskuntza prozesuak bidera ditzaten.
Testua
Internet ; PDF formatua
Keywords: Monografiak; Baliabide digitalak; Eskola-emaitzak- -- Euskadi; Ebaluazioa eta Hobekuntza; Euskadi -- - Hezkuntza-politika; Monografiak