Ikasle etorkinak : e-dossier - ISEI-IVEI (Vitoria-Gasteiz : ISEI-IVEI)
Honako dossier honetan ikasle etorkinen hezkuntzari buruz interneten eskura dauden zenbait dokumentu jaso dira, eta informazio behar desberdinak betetzeko eran antolatu ere. Aukeratu diren dokumentuek sakontze eta zabaltasun maila desberdinak dituzte: batzuek EAEn ezarritako ekimenen ikuspegi orokorra ematen dute, beste batzuek nazioarteko txostenak dira eta gaiaren egoera adierazten dute eremu zabalagoan. Artikulu eta ponentziak ere jasotzen dira, ikasle etorkinen hezkuntzan garrantzizkoak diren hainbat konturi buruz: asimilazioa, integrazioa, aniztasuna, kultura anitzeko eta kulturarteko hezkuntza, etabar. Azkenik, eta garrantzizkoa ere, kulturarteko hezkuntzarako baliabideen lagin adierazgarria erantsi da.
Keywords: Aniztasunaren trataera; Baliabide digitalak; Monografiak