Hik hasi 223 : Reggio Emilia : haurra subjektu politiko, eskola akuilari (Lasarte-Oria : Xangorin, 2017)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Ariketa erreal bilakatzea da kontua. -Albisteak. -Gai nagusia: Reggio Emilia : Haurra subjektu politiko, eskola akuilari. -Elkarrizketa, Renato Opertti (Hezkuntzaren ikertzailea eta Unesco-ko kidea): "Hezkuntza-sistemak ez dira interbentzio puntualen batuketaren bidez aldatzen, baizik eta ikuspegi sistemiko bat garatuz". -Esperientziak: Errigora. Erriberako ikasleak Errigora goratzen. Errigora Taldea, hainbat eragileren aurkezpena -Ekarpenak: Heziketa emozionala. Zer garrantzi dute emozioek irakasteko eta ikasteko prozesuan? Itxaro Mendizabal (Ttiklil-eko koordinatzailea) -Galdeidazu: Ester Alvarez Uria (psikologoa): Nola landu dezakegu irakasleok ikasleekin galeren, heriotzaren eta doluaren gaia? -Argitalpenak. -Proposamena: "Blogetan.eus": euskarazko blog guztiak biltzen dituen ataria. -Atzeko atetik: Izaro Andres (abeslaria)
2017/11/20
2017/12/13
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2018ko deialdia)
2017/12/13
Keywords: Opertti, Renato -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Heriotza; Dolua; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak