Buhame-argiak : esperpentoa - Valle-Inclán, Ramón del (1866-1936); Esnaola, Anastasio; EIZIE (Euba : Ibaizabal, 2001)
Esperpentoa. Hitz hau, "Buhame-argiak" antzerkian eta beste lanetan sarri erabili zuen. Ez da, ordea, Valle-Inclánek asmatua, berak bere egina baizik. Literatur azpigenero baten kategoria oinarritzeko ona iruditu baitzitzaion. "Buhame-argiak" antzerkian Max da pertsonaia nagusia. Baina honi ez dio ematen heroi baten kategoriarik. Antzerki klasikoetan heroia, hemen gizajoa. Hortxe legoke Esperpentoaren adierazpena.
Luces de Bohemia
Keywords: Helduentzako Literatura; Antzerkia