Futbolsofia - Azkargorta, Xabier; Euskadi. Kultura Saila (Irun : Alberdania, 1999)
Handia da, ezpairik gabe, punta-puntako futbol taldeetan entrenatzaile arrakastatsu izan den profesional baten futbolari buruzko jakituria teknikoa. Mundu horren ezagutza sakona behar du, hein berean, Boliviako heroi nazional bihurtzerainoko ibilbidea egin duenak. Aparteko ausardia behar da Japoniara talde bat entrenatzera joateko. Eta dohain horien guztien jabe da, noski, Xabier Azkargorta, baina, bertute horiez gain, bizitzaren eta kirolaren arteko lotura identifikatzeko, eta hartaz pentsatzeko, berezko abilezia ere badu, eta hausnarketa horren emaitza da liburu hau.
Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza izan du liburu honek
Keywords: Futbola; Helduentzako Literatura