Marearen erraietan - Basterretxea Polo, Jose Inazio (Irun : Alberdania, 2006)
Hiru emakume eta gizon bat dira protagonista nagusiak. Bizitzak hurbildu, eta bizitzak berak urrundu ditu. Gizakiaren metamorfosi animikoaren lekukotasuna ageri da batetik; bestetik, une ilunei neurria hartzea. Iragana, oraina eta etorkizuna nahasten dira lerro artean, bizitza eta heriotza nola. Bilbon eta Bartzelonan kokatu ditu autoreak bere pertsonaiak. Banan-banan aurkeztuko dizkizu hasieran, modu beregainean jardungo dute ondoren.Ez da film bat, halere badu narrazio zinematografikoaren usaina.Amets bat da nobela hau, amets gauzagarria.
Keywords: Helduentzako Literatura