Sarean leiho - Igerabide, Juan Kruz; Emaldi, Luis (Irun : Alberdania, 1994)
Igerabidek gauzak esatea baino nahiago izan du iradokitzea, Haiku zaharren teknika eguneratu baten bidez. Naturaren behaketa zehatzaren haritik norberaren sentsibilitateari hots egin. Autorea bere alter-egoarekin mintzo da liburuaren azken partean, aforismoen hizkuntzan, bizitza, artea eta literatur iharduna solaskide dituela. Xarma bereziz osatu du liburua Luis Emaldik, alderdi grafikoaren ardura hartuta.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du.
Idazleak, liburu hau egiteko, Sorkuntzarako Laguntza bat eskuratu du, Kultura Munisterioak 1993an emana.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura