Gurutz Sarasola Martinez "Lotsati" : ilunpetik argira Olerkiak(1935-1936) / Alvaro Rabelli - Rabelli Yanguas, Alvaro (Saiakera (Alberdania), 2010)
Gurutz Sarasola Martinez, "Lotsati" (Itsasondo, 1915-Donostia, 1936). Itsasondoko industrialen familia batean jaioa, Gurutz Sarasola Martinezek 1935ean olerkiak argitaratzeari ekin zion "Lotsati" izenpean El Día, Euzkadi, Argia, Ekin eta El Pueblo vasco egunkari eta aldizkarietan.Urte luzez ahaztua, bere lana biltzeko ahaleginak 70eko hamarkadaz gero hasi ziren.