Bakarrizketan - Amonarriz, Kike (Irun : Alberdania, 2001)
Hamalau bakarrizketa biltzen da liburu honetan. Hamalau idazlek idatziak. Argitaletxetik egin zaie idazleei eskaria: idatz ezazu bakarrizketa bat, lehen pertsonan beraz, giza harremanak gaia hartuta, nahi duzun ikuspegitik begiratuta, beti ere umore klabean, aurren kolpean, jakina, irakurria izan dadin, baina beti ere buruan duzula egunen batean antzezle batek publiko aurrean agertoki gainetik esan dezakeela. Hamalau idazlek erantzun diote gure eskariari Batek etxe bateko bizilagunen gorabeherak; beste batek, aitaginarreba eta suhiaren artekoak; hurrena, editore eta idazlearen artekoak; bada norbere izenari buruzkorik; aita-alaben arteko zerak kontatzen duenik; nagusi-morroien artekoak, senar-emazte, neska-mutil, eta ez dira falta sakelako telefonoekikoak ere. Ez dira, beharbada, barre-algaraz irakurtzeko testuak, baina bai irribarrea eragiten dutenak. Batzuk ahozkoagoak dira, beste batzuk irakurrita hobeto ematen dutenak, baina denek ere xede dute kafea hartu bitarteko irakurketa atsegina izatea.
Bizilagunak / Kike Amonarriz. -- Bakarrizketaren aurka / Pako Aristi. -- Harkaitz Cano / Butter Cookies. -- Sakelako telefonoa / Andoi Egaña. -- Barkarrizketa / Martin Etxeberria. -- Zakarrizketa / Xabier Etxeberria. -- Ez, nagusi! Bai, nagusi! / Joxerra Garzia. -- Urka-bilurra ala botila / Juan Kruz Igerabide. -- Kuriosoa da izenarena / Arantxa Iturbe. -- Poriomania, entzun dut / Karlos Linazasoro. -- Aitaren izenean / Inazio Mujika. -- Emakume izatea gustatzen zait? / Jasone Osoro. -- Connecting people / Joxean Sagastizabal. --Zotina! / Iban Zaldua
Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza izan du liburu honek
Keywords: Helduentzako Literatura