Japoniar zinema : [Kurosawa, Ozu, Mizoguchi eta beste] - Rius, Felipe (Irun : Alberdania, 1999)
Zinema japoniarraren panoramika zabala eskaintzen digu egileak, hiru samurai ezagunenak -Ozu, Mizoguchi, Kurosawa- ardatz harturik, bai, baina haien itzal luzeak ilunduriko beste zinemagile handi eta interesgarri askoren berri emanez bidenabar.
Liburu honen argitalpena Nosferatu aldizkariak eta izen bereko zinemaldiak bultzatua da.
Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren Laguntza izan du liburu honek.
Keywords: Monografiak; Japoniar zinema