Tamarindoaren zainak - Pacheco, Gumersindo; Auzmendi, Lurdes; Enríquez, Lázaro (Sondika : Giltza, 2003)
Gazte kubatar bat da Tony, nerabezaroko arazoetan murgilduta dabilena: hazten dago, sexu-esnaera bizi du, nortasune eta erreferente bila ari da. Bigarren Hezkuntzako eskolako errutina jasangaitza egiten zaio, autoritarioa eta kontrolzalea delako. Gainera, familia barruan ere ezoroso sentitzen da, testuinguru sozialaren kausaz eta, bereziki, herriaren, Kubaren, egoea politikoaren kausaz.
13 urtetik aurrera (Horia)
Jatorrizko izenburua: Las raíces del tamarindo
Keywords: Nerabeak; Abenturak; Norberaren nortasunaren bilaketa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak