Emakume sugearen misterioa - Zubizarreta, Patxi (Irun : Alberdania, 2003)
Tomas, "hiriko trenak ekarritako" protagonista nagusia, Larrañetara iritsi da, San Migel jaietan, eta ondo ikasia dakar bere guraso ordekoek irakatsitakoa: "Zuk beti esan 1926ko abenduaren 21ean sortua zarela, Tomas Sainduaren egunean". Hiriko trenak ekarritako umeak, La Troupe Francesco-ko titiriteroak ezagutuko ditu: neska bat, agurea eta emakume sugea. Eta misterioa.
12 urtetik aurrera (Berdea)
Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza izan du liburu honek
Keywords: Poliziak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura