Emakume sugearen misterioa / Patxi Zubizarreta - Zubizarreta, Patxi (Osinberde (Alberdania), 2003)
Tomas, "hiriko trenak ekarritako" protagonista nagusia, Larrañetara iritsi da, San Migel jaietan, eta ondo ikasia dakar bere guraso ordekoek irakatsitakoa: "Zuk beti esan 1926ko abenduaren 21ean sortua zarela, Tomas Sainduaren egunean". Hiriko trenak ekarritako umeak, La Troupe Francesco-ko titiriteroak ezagutuko ditu: neska bat, agurea eta emakume sugea. Eta misterioa.