Ero hiria - Cillero, Javier (Irun : Alberdania, 2006)
Renon kokatuta daude kontakizun hauek. Areago, Reno hiria bera da pertsonaia nagusia, ipuinetako pertsonaiei biziki eragiten dielako. Horregatik, Reno hiriak berak jasaten ditu denboraren erasoak, pertsonaiek bizi dituzten egoerekin batera. Paralelismo horrek ematen die tonu dramatiko, ironiko eta komiko bat narrazioei, pertsonaiak eta hiria bera ere elkarren lagun bihurtuta.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Helduentzako Literatura