Hautsaren kronika - Mujika, Inazio (Irun : Alberdania, 2000)
Hamabost kontakizun labur bildu ditu Inazio Mujika Iraolak liburu honetan, denak ere elezahar tankeran tajututa. Hainbat benetako leku (Paris, Galizia, Lisboa, Silos, Euskal Herria) eta pertsonaia historiko (Mata-Hari, Picaud, Lizardi) eta alegiazko agertzen dira liburuan barrena. Artxibo, liburutegi eta abarretako hauts betierekoa harrotu eta gelditzen denaren kronika egin nahi izan digu autoreak, prosa zaindu eta atsegin batez.
Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza izan du liburu honek.Idazleak, liburu hau egiteko, Sorkuntzareko laguntza bat eskuratu zuen, Eusko Jaurlaritzak emana 1987an
Kritika Saria (1995)
Keywords: Helduentzako Literatura