Kearen truke - Gorrotxategi Mujika, Aritz (Irun : Alberdania, 2005)
Noraino iristeko gai da maitale bat maite duen horren peskizan? Are, maite den hori pertsona bat ez baina gauza bat denean. Liburu zahar bat esaterako, inork inoiz ikusi ez duen liburu bat. Arraza aparteko bat osatzen dute liburu zaharren maitaleek. Inor gutxi arduratuko litzateke hirian agure baten heriotzagatik, bestela. Inor gutxi, agure horrek sekretu ilun bat gordeko ez balu. Sekretu hori argitzen saiatzen da Samuel Elizalde ikertzaile ohia. Elizalde tipo garratza da, ezkorra. Duela gutxi utzi dio erretzeari eta nostalgia zipitzik gabe begiratzen dio inguruari. Inguruak ere sarritan itzultzen dio begirada hotz hori. Ustelkeriaz zipriztindutako hiri honetan, besteak zauritzeko gaitasunak mugiarazten du jendea. Ke artean aienatu edota itzal bihurtzeraino.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du.Egileak, Gipuzkoako Foru Aldundiak ematen duen Koldo Mitxelena Kulturanea euskarazko sorkuntzarako beka jaso du eleberri hau idazteko.
Keywords: Helduentzako Literatura