Oporraldi bat baserrian : Grigor eta erlearen ipuinak - Igerabide, Juan Kruz; Olariaga, Antton (Irun : Alberdania, 2006)
Lehenago Egunez parke batean, Gauez zoo batean eta Denboraldi bat ospitalean izeneko ipuin liburuak argitaratu zituen Igerabidek, eta haien jarraipena da oraingo Oporraldi bat baserrian. Juan Kruz Igerabidek sortutakoa da Grigor, liburu horietan barrena haziz, ikasiz eta helduz joan den pertsonaia xarmagarria. Izan ere liburu honen garrantzia, aurreko horien babesean kontsideratu beharra dago. Grigorrek lagun egin zuen erle bat eta animalien erresuma misteriotsuan sartu zen haren bidez, Ainhoa neska lagunarekin eta beste hainbat lagunekin bizitzaren trikimailuak eta gorabeherak ikasi zituen. Grigorrentzat ordu arte ezkutuan egon ziren hainbat gauza deskubritu ditu lau liburuetan barrena. Haurraren ziklo bitala osatzen duen liburu saila da. Oporraldi bat baserrian liburua amaiera polita da sailarentzat.
8 urtetik aurrera (gorria)
Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza izan du liburu honek
Keywords: Oporrak; Baserriak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak