Euskal Herria : les 40 lieux qui font l'histoire = historia kontatzen duten 40 tokiak / Peio Etcheverry, Peio Etcheverry-Ainchart ; argazkiak, Bertrand Lapègue - Etcheverry-Ainchart, Peio (Ondarea (Elkar), 2016)
Euskal Herriko historia aberatsa da. Paleolitikoko ehiztari-fruitu biltzaileen arotik, XXI. mendeko puntazko ingenialarien garaia arte, lurralde honek bilakaera ainitz izan ditu, nahiz politikoak, kulturalak, ekonomikoak edo sozialak. Bilakaera hauek espazioa markatu dute: edonon aurki daitezke aztarnak ingurumena ikuskatzera hurbiltzen bada eta diona entzuten ikasten bada bederen.Harpeako aterbe protohistorikoa, Loarreko ertaroko gaztelua, Donibane Lohitzuneko oholtza arokoa edota Bilboko Guggenheim erakustokia... Euskal Herriko historiaren 40 leku dierazgarrienak hautatu ditugu. Bakoitzari argazki eder bat doakio, idazki labur bat eta ipaturiko garaia ulertzeko lagungarriak diren ohar edo dokumentu osagarri batzuk.Lurraldea mintzatzera utz iragana ulertzeko gisan. Denboran eta espazioan zehar egin bidaia bat.