Pays Basque Nord : les 100 lieux mythiques = Ipar Euskal Herria : 100 toki mitikoak - Miranda, Alain; Totorika, Kattalin (Baiona : Elkar, 2016)
Liburu honek, ipar Euskal Herriko -bereziki Zuberoa, Nafarroa Beherea eta Lapurdiko- zenbait toki mitiko, ezagun edo kukutu eta intimoagoren gaineko begiradak, noizbehinka zirrara bat, partekatzeko aukera ematen digu. Egileak, irudiak laguntzen dituzten testu laburren bidez, toki bakoitzari buruzko xehetasun edo erreferentziak eskaintzen dizkio irakurleari. Itsaso eta mendi artean kurubilkaturik, Euskaldunen herrialdea zelai berde, larre, oihan eta uhausinez josia da. Euskaraz mintzo den populua aspaldidanik bizi da lur hauetan, non erlijioak aztarna sakon bat utzi duen eta, mendeetan zehar, gorabehera eta gutizia anitz gertatu diren.
Euakararen Erakunde Publikoa eta Eusko Jaurlaritzaren laguntzarekin.
Testua euskaraz eta frantsesez
Keywords: Ipar Euskal Herria -- Deskribapenak eta bidaiak; Monografiak