Nafarroa, euskal estatuaren historia = Historia del Estado navarro / Aitor Pescador, Gaizka Aranguren, Bixente Serrano Izco - Pescador Medrano, Aitor (Labrit Multimedia, 2013)
Euskaldunok Nafarroako Erresumaren bitartez lortu genuen garai bateko naziarteko zuzenbide subjektu kolektibo izatea. Auzoko egitura politiko indartsuen presio militarren eraginez, mederik mende, lurraldeak galdu zituen Estatu piriniarrak. Euskal herriak sortu zuen Nafarroa.