Glosolaliak eta beste - Linazasoro, Karlos; Euskalgintza Elkarlanean Fundazioa (Donostia) ([Irun] : Alberdania, 2004)
Gizartea hankaz gora jartzea bada gizarteari azpildurak ikusteko modu bat. Eta hankaz gora jartze hori umorez egiten bada, umore beltzez, hor daukagu Karlos Linazasororen ipuingintzaren gakoa. Hizkuntzaren eta komunikazioaren gaineko hausnarketa ezkorra ezkutatzen da kontakizun hauen azpian. Glosolaliak eta beste ipuin-bilduma honek badu senide zaharragorik: "Zer gerta ere" izan zen aurrenekoa; gero etorri ziren "Ez balego beste mundurik", "Ipuin errotikoak" eta "Itoko dira berriak". Aurrera doa autorea hain maite duen absurduaren labirintoan.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du.
Idazlan honek Joseba Jaka V. Literatur beka jaso du, narrazio alorrean
Keywords: Helduentzako Literatura