Emozioak eta lana : adimen emozionala erakundeetan / Aitor Aritzeta, Leire Gartzia, Elsa Ramos ; [itzulpena, Rosetta testu zerbitzuak] - Aritzeta, Aitor (Psikologia (Erein), 2008)
kudeaketaren eta antolakunde-aldaketaren eredu berrietan, etorkizuneko antolakundeen funtsezko ardatza ez dira gaitasun teknikoak, gaitasun sozioemozionalak baizik. Produktuei balioa emateko ekintzak sustatu behar dira, produktu horiek lehiakorrak izan daitezen. Gaur egun, antolakunde bikainak eta bikainak ez direnak bereizteko bi elementu ditugu: denontzako jakintzen sorkuntza eta etengabeko berrikuntza. Gaitasun sozioemozionalek funtsezko zeregina betetzen dute gaur egungo antolakundeek aurrean dituzten erronkei aurre egiteko, sektore publikoan zein pribatuan. Izan ere, berrikuntzarekin eta talde-lanaren eraginkortasunarekin lotuta daude. Euskadiko enpresa-saren dugun espezializazioari, prestakuntzari eta jakintzari esker, formula sortzaileen bitartez berrikuntza sustatzeko aukerak iker daitezke.