Rodrick-en legea / [testua eta marrazkiak] Jeff Kinney ; [itzultzailea, Miren Arratibel] - Kinney, Jeff (Gizajo baten egunkaria (Alberdania), 2011)
Greg zer moduz ibili den udako oporretan? Alferrik galdetuko duzu, ez baitu horretaz hitzik egin nahi. Ikasturtea hasita dago, eta lehenbailehen ahaztu nahi du udako hiru hilabeteetan bizitako amets gaiztoa, bereziki gertaera bat... Zoritxarrez, bere anaia Rodrickek xehetasun guztiak dakizki Gregek betirako ezkutatu nahiko lukeen gertaera horri buruz. Ez baita betirako sekreturik... batez ere egunkari batean idatziz emanez gero.