Konkorduna : eta "Mila eta bat gau" liburuko beste ipuin batzuk - Atela, Aintzane; Alderson, Brian; Foreman, Michael; Sánchez Aguilar, Agustín (Bartzelona : Vicens Vives, 2017)
Umorezko kontakizunetan, animalien fabuletan eta istorio ederretan barrena, sorpresa ugari hartuko ditu irakurleak. Izan ere, dena da posible Mila eta bat gau liburuko mundu magikoan: konkordun bat lau aldiz hiltzen da gau batean, idi batek eta asto batek elkar hartzen dute nagusiaren kontra egiteko, gizon batek dio hiri oso bat sartzen dela bere poltsan, "ireki zaitez, Sesamo" esanda aberasten da Ali Baba izeneko aizkolari bat... Edonola ere, ipuin hauek ondo pasatzeko baino gehiagorako balio dute, izan ere, zekenkeriaren, gaiztotasunaren eta iruzurraren arriskuak nabarmentzen dituzte, eta erakusten digute zintzotasuna eta egiarekiko maitasuna direla munduan barrena ibiltzeko erakusle onenak.
Mila eta bat gau bildumako hamar ipuin bildu dira liburu honeta:- Konkorduna.- Prezio zuzena.- Hondorik gabeko poltsa.- Otsoa eta azeri emea.- Zorigaiztoko babutzak.- Asto bat eta haren astoa.- Loro leiala.- Belarri kontua.- Ametsetako altxorra.- Ali Baba eta berrogei lapurrak.
Jarduerak
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberri klasikoak -- Egokitzapenak -- Haur eta gazteentzako liburuak