Konkorduna : eta "Mila eta bat gau" liburuko beste ipuin batzuk / bertsioa, Brian Alderson; irudiak, Michael Foreman; itzulpena, Aintzane Atela; jarduerak, Agustín Sánchez Aguilar. - Alderson, Brian (Tantaia, 2017)
Umorezko kontakizunetan, animalien fabuletan eta istorio ederretan barrena, sorpresa ugari hartuko ditu irakurleak. Izan ere, dena da posible Mila eta bat gau liburuko mundu magikoan: konkordun bat lau aldiz hiltzen da gau batean, idi batek eta asto batek elkar hartzen dute nagusiaren kontra egiteko, gizon batek dio hiri oso bat sartzen dela bere poltsan, "ireki zaitez, Sesamo" esanda aberasten da Ali Baba izeneko aizkolari bat... Edonola ere, ipuin hauek ondo pasatzeko baino gehiagorako balio dute, izan ere, zekenkeriaren, gaiztotasunaren eta iruzurraren arriskuak nabarmentzen dituzte, eta erakusten digute zintzotasuna eta egiarekiko maitasuna direla munduan barrena ibiltzeko erakusle onenak.