Hik hasi 222 : hezkuntza-proposamena (Lasarte-Oria : Xangorin, 2017)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Hezkuntza hobetzea denon ardura da. -Albisteak. -Gai nagusia: Hezkuntza hobetzeko zoru pedagogiko eta etikoa. -Elkarrizketa, Mapi Urresti: "Ezin dugu haurrarekin egon gure buruarekin egon gabe". -Esperientziak: Eleaniztasuna hezkuntzan. -Ekarpenak: Europako hezkuntza-sistemetatik ikasten. -Galdeidazu, Carmen Diez Mintegi: Kirola eta genero berdintasuna uztartzeko modurik ba ote da? -Argitalpenak. -Proposamena: Inspira proiektua. Nesken artean bokazio teknologikoa sustatu nahian. -Atzeko atetik: Itziar Alduntzin.
2017/10/26
2017/12/13
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2018ko deialdia)
2017/12/13
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak