Labur txintan / Juan Kruz Igerabide - Igerabide, Juan Kruz (Kondagintza (Pamiela), 2017)
«Ez dago gaitz absuluturik, Canetti. Aski eta sobera dugu erlatiboa.»Labur txintan aforismo-liburua 12 koaderno laburrez osatua dago: «Giza-legearen koaderno ausazkoa», «Educatio non petita», «Post mortem kaiera», «Norabideen psikokaiera», «Arte-koaderno minimoa», «Poetika minimoa», «Zizipazaren koadernoa», «Gezurra apainduz», «Zer-nolakoaren koadernoa», «Jainkotiar komediaren koadernoa», «Umorez gerotik gerora» eta «Landareen patxada».