Egungo euskal komikiaren historia / Jon Kortazar Uriarte (zuzendaria) ; Iratxe Retolaza (alearen arduraduna) ; Ibon Egaña ... [et al.] - Kortazar, Jon; Retolaza Gutierrez, Iratxe; Egaña, Ibon (Euskal literatura (Euskal Herriko Unibertsitatea), 2017)
Euskal komikiaren historia literario bat osatzeko bidean lehen urratsa da egitasmo hau, komikigintzara hurbiltzeko begirada jakin bat jorratu baita ibilbide historikoa osatzerakoan: begirada literarioa eta begirada linguistikoa. Horretarako, bi atal nagusi bereizi dira liburu honetan: lehenik, euskal komikiaren joera eta plataforma nagusiak aurkeztu dira, interpretazio historiko-literarioranzko lehen urratsak egite aldera (XIX. mende hondarretik XXI. mendearen hastapenera arte); bigarrenik, komiki-liburu zenbait xeheago aztertu dira, azken hogeita hamar urteotako ibilbidea argitzeko hamaika hari eskaintzeko asmoz.