Robotak nire lagunak - Asimov, Isaac (1920-1992); Navarro, Koro; Shannon, David; Casas, Gabriel (Bartzelona : Vicens Vives, 2016)
Asimovek bere obretan deskribatzen duen etorkizuneko hirian, robotak ez dira mehatxua gizakientzat; areago, gizakiaren zerbitzari leialak bihurtzen dira, eta inoiz haren gabezia afektiboak ere osatzen dituzte. Halaxe gertatzen da "Robbie" kontakizunean, egilearen kontakizun gozo eta biribilenetako bat da inondik ere. Eta antzekoa gertatzen da liburuaren amaierako "Sally" kontakizunarekin ere. Azken horretan, automobil automatiko batzuek gaizkile batzuen erasotik babesten dute nagusia, hark oso ongi zaintzen baititu.
2 Kontakizun: Robbie; Sally. Amaieran, jarduerak.
12 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Robotak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak