MisEntropia : kaosa eta ordena - Uranga, Mitxelko (Saiopaperak. Pentsamendua eta gizartea (Erein), 2017)
Ezintasuna edo gaitasun-eza bihurtu da gaur egungo adierazle nabarmenena, urduritzen gaituzten hondamendien arriskuei behar bezala aurre egiteko ezgai agertu baikara; jada ez dago desastre ekologikoari aurre egiteko benetako bitartekorik; ezta miraririk ere; beharbada ezta gizateriak bizirauteko modurik ere. Jada ez dago salbatuko gaituen Jainkoan itxaropena izaterik, zientzialariak ezgai agertu dira, baita politikari eta agintariak elkarren artean zer edo zer adosteko ere, eta irensle aseezina bilakatu zaigu ekonomia aspaldi. Jada inor ere ez dago salbu, globo osoari baitatozkio arazo hauek guztiak, salbuespenik gabe. Ba ote dago zereginik?