Gargantua txapeldun / [irudiak] Andrea Alonso Vargas ; [testuak] Mikel Gil Sojo ; [ingelesezko testuaren zuzenketa, Sofia Gerganova] - Gil Sojo, Mikel (IpuinaK (Bizkaiko Foru Aldundia), 2017)
Bizkaiko Foru Aldundiak argitaratzen duen bilduma hau 2017an abiatu zen, Bizkaiko herri-kultura, mitologia eta folklorea haur eta gazteen artean ezagutzera emateko, eta hiru eletan, gainera -euskaraz, gaztelaniaz eta ingelesez-. Lehen liburua Gargantuari buruzkoa duzue: "Gargantua txapeldun". Mikel Gil Sojok idatzi ditu testuak, eta Andrea Alonso Vargasenak dira ilustrazioak. Bilduma honi esker, gazteek eta turistek gertutik ezagutu dezakete euskal kultura eta Bizkaiko mitologia eta folklorea. Gainera, zenbakiak ez dira inoiz berdinak; izan ere, ilustratzaile eta idazle bana aukeratzen dugu liburu bakoitzerako, eta ilustratzaileek nork bere modura islatzen dute idazleak proposaturiko testua.